background

Kookboekenschrijfster en levensgenieter. Dat is de ultieme omschrijving van Jolande Burg, die na een opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag vanaf de jaren negentig in Frankrijk woonde en sinds vier jaar samen met haar man Erik Spaans permanent in Zuid Italië. Zij produceerde in vier jaar tijd een drietal vegetarische kookboeken, die zonder uitzondering bestsellers op dat gebied werden: ‘De Zon op je Bord’ met een divers aanbod aan vegetarische gerechten, ‘La Vita è Bella’, een op de Italiaanse keuken geïnspireerd vegetarisch kookboek en het succesvolle ‘Oosters vegetarisch’. Vorige jaar is Le Quattro Stagioni uitgekomen en Vega Mexicana zal eind 2015 verschijnen. Hoewel ze niet strikt vegetarisch is, is ze vrijwel iedere dag op de groentemarkten in de omgeving te vinden, steeds op zoek naar de ultieme Italiaanse smaak van Apulië, waarvan ze zal proberen de culinaire ziel op u over te brengen.

www.nomeattoday.nu

Sinds meer dan vijfentwintig jaar is Erik Spaans een zelfstandig fotograaf met een speciale voorkeur voor wijn en eten. Hij startte in 1985 een bedrijf, wat beeldmateriaal levert aan importeurs en producenten van wijn en food, aan reclamebureau’s en uitgeverijen. Hij maakte in Frankrijk een drietal wijn-spijsboeken met sterrenkoks (de Smaak van Frankrijk en Spaanse Smaken) en vorige jaar in Italië het boek Extra Vergine. Dit boek behandelt voor de mediterrane landen alle aspecten van olijven en olijfolie wat betreft de verschillende soorten, de culinaire mogelijkheden, gezondheid en huidverzorging. Dit boek is zoals altijd rijk geïllustreerd en voorzien van een groot aantal creatieve recepten van Jolande.

Gusto italiano zal in mei 2015 verschijnen. Hierin alle Italiaanse regio’s met hun wijnen en antipasti. Tijdens de cursus wil hij graag zijn opgedane kennis over wijn en olijfolie met u delen aan de hand van de eigen olijfolie van het terrein.

www.wine-foodpictures.com